сите категории

Профил на производи

Дома>За нас>Профил на производи

Профил на производи

    Столбот на производната линија на ткаенини за плетење Gang Hang warp е полиестерска мрежа. Овој разновиден материјал се користи во различни индустриски и комерцијални апликации, почнувајќи од воздушниот и автомобилскиот сектор до морскиот и медицинскиот сектор, како и рекреативната трговија во затворени простории и на отворено.

Преглед на ткаенина од полиестерска мрежа

    Терминот „плетена мрежеста ткаенина“ е општ израз што се користи за опишување на материјал кој е конструиран со структура со отворена дупка преку процесот на плетење. Дизајнот на специфичен плетен мрежен материјал може да се разликува од другите во однос на предивото, тежината на материјалот, отворот на отворот, ширината, бојата и завршницата. Полиестерското предиво е едно од најчесто користените влакна во производството на плетена мрежеста ткаенина. Полиестер се состои од флексибилни, синтетички полимерни влакна. Добиените влакна се растегнуваат и се ориентираат заедно за да формираат силно предиво кое природно ја отфрла водата, се спротивставува на дамките, деградацијата на ултравиолетовите и се држи до честа употреба.

Карактеристики и предности на полиестерската мрежна ткаенина

    Во споредба со другите мрежести материјали, полиестерската ткаенина покажува голем број поволни својства што ја прават погодна за употреба во различни индустриски, комерцијални и рекреативни апликации, како што се:

1. Леснотија на користење и пристапност. Полиестер е вообичаено влакно достапно во повеќето текстилни производствени капацитети. Кога се обработува со лесна смола, мрежестиот материјал лесно се монтира и чисти, со што се намалува вишокот време и труд потребни за негова интеграција и одржување.

2.Димензионална стабилност. Полиестерските влакна покажуваат добра еластичност, што му овозможува на материјалот да се врати во првобитната форма откако ќе се истегне до 5-6%. Важно е да се забележи дека механичкото истегнување е различно од истегнувањето на влакна. Може да се дизајнира високо-растегнувачки материјал со користење на димензионално стабилни предива.

3.Трајност. Ткаенината од полиестерска мрежа е многу еластична, нуди вродена отпорност на оштетување и деградација што произлегува од кисели и алкални хемикалии, корозија, пламен, топлина, светлина, мувла и мувла и абење.

4. Хидрофобност: Полиестерската мрежа е хидрофобна - т.е. има тенденција да одбива вода - што значи супериорна апсорпција на пигмент и време на сушење.

Севкупно, овие карактеристики одговараат на материјалот за употреба во широк опсег на апликации, вклучувајќи ги и оние кои вклучуваат надворешни и тешки услови на животната средина.

Апликации за ткаенина од полиестерска мрежа

    Како што е наведено погоре, ткаенината од полиестерска мрежа е многу разновидна. Некои од индустриите кои редовно го користат материјалот за нивните делови и производи вклучуваат:

    Воздухопловната, автомобилската и поморската индустрија за завеси, товарни мрежи, сигурносни појаси, подлоги за потпирачи на седиштата, џебови за литература и церади.

    Индустријата за филтрирање за филтри и екрани.

    Медицинската и здравствената индустрија за завеси, загради, носачи за IV торби и прамени за пациенти и системи за поддршка.

    Индустријата за заштита при работа за облека отпорна на сечење, елеци со висока видливост и безбедносни знамиња

    Индустријата за рекреативни спортски производи за опрема за аквакултура, ранци за кампување итн.), екрани за удар на симулатор за голф и заштитна мрежа.

    Точните својства што ги покажува употребената полиестерска мрежа зависат од потребите на апликацијата и индустријата.

Важноста на завршувањето и третманот на ткаенината

    Функционалните и естетските својства прикажани со полиестерска мрежа зависат од многу фактори. Последните фази на производството на текстил, „финишот“, обично е локално применета хемикалија која се поставува со топлина за време на процесот наречен врамување. Откако ќе се завршат, овие процеси можат да влијаат на текстурата, тежината, цврстината, издржливоста на бојата и отпорите (УВ, оган, итн.) на финалниот материјал.

    Својствата што ги покажува целосно завршената и обработена полиестерска мрежеста ткаенина варираат во зависност од потребите на апликацијата и индустријата.

1. Антибактериски завршетоци: Локално применетите антимикробни завршетоци го елиминираат растот на бактериите на површината на ткаенината. Растот на бактериите создава мирис и е исто така одговорен за разни инфекции поврзани со здравствената заштита. Ова ја прави потребата за овие типови завршетоци од суштинско значење за опремата што се користи во медицинската и здравствената индустрија. Тие се погодни и за спортска опрема бидејќи го минимизираат ширењето на бактериите што предизвикуваат мирис.

2. Антистатички завршетоци: Во операциите што вклучуваат чувствителни електрични и електронски компоненти, важно е да се минимизира акумулацијата на статичко полнење. Ткаенините со антистатички облоги го намалуваат ризикот вработените и опремата да произведуваат статичко празнење што влијае на интегритетот на компонентите.

3.УВ отпорни завршетоци: Нетретираниот материјал изложен на УВ зраци избледува и се деградира со текот на времето. Како таква, полиестерската мрежа наменета за употреба во надворешни средини (на пр. опрема за рекреација) бара додавање на УВ инхибитори на завршницата на ткаенината или формулацијата за боја за да се задржи оригиналниот интегритет.

4.Огноотпорни завршетоци: Еден од најчесто користените завршни материјали; се користи за да се постигне усогласеност со FR во автомобилската индустрија, воздухопловната индустрија и индустријата за архитектонски ентериер (размислете за завеси и затворени простории за рекреација).

    Zhangjiagang Gang Hang Warp Knitting Co., Ltd. е специјализирана за производство на индустриски мрежести ткаенини. Нудиме широк избор на стандарден текстил и решенија за ткаенина прилагодени по мерка за клиенти со многу специфични или уникатни потреби.

    За дополнителни информации за нашиот стандарден и прилагоден текстил, контактирајте со нас или побарајте понуда денес.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

Жешки категории